" />
Allan Taylor
Eén van de laatste reizende troubadours
Vrijdag 20 september 2019

Allan Taylor is een van de laatste reizende troubadours die de sociale en artistieke revolutie van de jaren zestig heeft meegemaakt en een carrière als solistisch singer-songwriter heeft opgebouwd. Al meer dan vijftig jaar reist Allan Taylor de wereld rond en speelt op festivals, in concertzalen en clubs. Hij wordt beschouwd als een van de meest vooraanstaande singer-songwriters en gitaristen in zijn genre. Zijn liedjes zijn gecoverd door artiesten aan beide zijden van de Atlantische Oceaan, waaronder Don Williams, Frankie Miller en Fairport Convention.

Kijkend naar het heden en het verleden, kunnen maar weinig mensen hun levenservaringen zo welsprekend overbrengen zoals Allan dat kan. Hij schrijft zijn liedjes in cafés, bars, hotelkamers over de hele wereld. Liederen voor de verlorenen, de eenzamen, voor onbezongen helden van het leven en degenen die door de maatschappij ondergeschikt worden gemaakt. Elk nummer heeft een integriteit die je vertelt dat het vanuit iets echts ontstaan is. Personages komen tot leven als mensen die je kent en plaatsen zo vertrouwd als wanneer je er bent geweest. Als dit gebeurt, weet je dat het een Allan Taylor-concert is.

Tijdens zijn toneeloptredens creëert Allan een kenmerkend, rijk en zacht geluid. Met een stem die spreekt over een reis leven, kan hij van elk liedje een vignet van het leven maken, zoals een verhaal verteld tijdens een drankje in een bar.

Wanneer
20 september 2019
Tijdstip
20:00
Ticketprijs
€15,00
Locatie
Theater Dina