Lenny Kuhr & Band
Lenny Kuhr, al meer dan 50 jaar de mooiste Nederlandse liedjes.
Zondag 6 oktober 2019

Al meer dan 50 jaar maakt en zingt Lenny Kuhr de mooiste Nederlandstalige liedjes en bracht ze 31 albums uit. Haar liedjes vertellen op persoonlijke wijze over haar leven én over dat van de luisteraar. Recent kreeg Lenny Kuhr de BUMA-oeuvreprijs voor haar belangrijke bijdrage aan het Nederlandstalige lied. 

Op 29 maart 2019 brengt Lenny haar nieuwe album ’Het lied gaat door’ uit. Het is dan op de kop af 50 jaar geleden dat ze in 1969 het Songfestival won met het lied ‘De Troubadour’. In een klap kent heel Nederland de toen 19-jarige zangeres uit Eindhoven. Samen met gitarist Reinier Voet en basgitarist Mischa Kool speelt ze haar muziek in Theater Dina.

Zoals haar vader altijd zei ‘’Lenny is een diva zonder een diva te zijn’’. Ze staat bekend als een eigenzinnige zangeres en ze is haar eigen voorbeeld. Met haar stem die nog niet aan glans en aan kracht heeft ingeboet en met haar voortdurende passie voor het lied en de liedkunst blijft ze, zolang het haar is gegeven, zingen en blijft ze op deze wijze haar verhaal vertellen. ‘’Ik doe eigenlijk alles, ook al is het nog zo klein, wat ik fijn en mooi vindt’’. Alles wat Lenny zingt, hoe ongrijpbaar het soms ook kan zijn, klinkt oprecht en authentiek.

Zoals Lenny het zelf verwoordt:
''Mischa Kool op bas en Reinier Voet op gitaar zijn de vleugels waarop mijn stem, vaak zeer subtiel en ook uitbundig, kan dansen als een vlinder net uit de cocon!''
 

Wanneer
6 oktober 2019
Tijdstip
15:00
Ticketprijs
€20,00
Locatie
Theater Dina